Recept na Žemlovku, od Lidušky:
Suroviny:
- 6-8 větších jablek
- veka, houska nebo rohlíky
- mléko
- 1 vejce
- cukr krystal
- vanilkový cukr
- skořice
- rozinky
- strouhanka
Postup:
- do vymazaného pekáče klademe nakrájené kousky housky namočené v
mléce, takto vytvoříme první vrstvu
- na ni dáme jablečnou směs
(tu vytvoříme smícháním nastrouhaných jablek, skořice, cukru, rozinek a strouhanky)
- a potom opět následuje vrstva veky
- takto připravenou žemlovku dáme prohřát asi na 10 minut do
vyhřáté trouby na 205 stupňů C / 400 stupňů F
- poté polijeme žemlovku směsí
získanou smícháním mléka a jednoho vejce
- necháme dále péct asi 45 minut
Dobrou chuť! :)
Aktualizace 2002.10.01. 23:36