Čínske maso:
500g masa (ja pouzivam kureci prsa, ale je mozne tez veprove na rizky, anebo jatra-v tom pripade nepridavej cukr)
2 lzice sojove omacky
1 lzice Worcestrove omacky
2 lzice stolniho oleje
2 lzice Solamylu (cornstarch)
2 cela vejce
cerny pepr (podle chuti)
chilli pepr (podle chuti)
1 lzicka curry
spetka cukru

Podle meho kureci prsa jsou nejlepsi, nebot jsou nejkrehci.
Maso nakrajime na kousky asi 1.5 cm. Nalozime nejmene na jednu hodinu, muzeme pres noc.

Rozpalime olej (ne moc, nebot ten zustane v hotove smesi), vlozime smes a promichavame, aby se smes rozdelila. Testicko utvori "zmolky". Smazime asi 6-8 minut, aby bylo maso propecene.Ke konci muzeme pridat jarni zelenou cibulku, anebo cervenou nebo zelenou papriku, anebo buraky ci nakrajene mandle. Kazdy ma rad jine chute, a proto je potreba recept vyzkouset, co komu chutna.

Podavame s ryzi.

Dobrou chut!
Katka